De Deense ontwerper Frederick Tjell heeft ter ere van de De Tomaso Pantera een hedendaagse uitvoering met vier zitplaatsen geopperd. Hij luistert naar de naam Ghepardo.

Het is maar de vraag of de kersverse De Tomaso-eigenaar Gian Mario Rossignolo zich iets aantrekt van het voorstel. Tjell ontwierp deze Ghepardo (Italiaans voor cheetah) namelijk op eigen initiatief. Toch heeft de oud Lancia-topman ambitieuze plannen met het automerk dat furore maakte met de Pantera. Volgend jaar toont De Tomaso in Genève een luxe SUV. Vervolgens komt er een sportieve sedan en coupé. De modellen worden geproduceerd in de voormalige Pininfarina-vestiging in Grugliasco.

Tjell's futuristisch vormgegeven Ghepardo biedt plaats aan vier personen. Mocht Rossignolo wel iets zien in het project, het merk is niet de enige in dit segment van vierpersoons sportauto's. Maserati, Porsche, Aston Martin hebben er al één; Lamborghini onderzoekt momenteel naar de productiemogelijkheden van een dergelijk model. Als aandrijving van de Ghepardo oppert de Deen naar verluidt een Ford 3,5-liter V6 Ecoboost met 465 pk of een set van vier elektromotoren die goed is voor 440 pk.